Enjoy the little things

Probeer ondanks alles te te genieten van de kleine dingen……

Misschien is het ooit wel eens, goed bedoeld, tegen je gezegd door iemand in je omgeving. Uit ervaring weet ik hoe moeilijk dit kan zijn als je voor je gevoel in een situatie zit waar niks aan te genieten valt. Als je, zonder dat je het bewust doet, alleen maar kunt kijken naar dat wat er niet is of dat wat je(nog) niet hebt. Dan voelt het bijna onmogelijk om te genieten van de kleine dingen, dan zié je ze niet eens.

Toch roept God ons in de Bijbel ook op om te genieten. Om dankbaar te zijn. Een houding van dankbaarheid, ook in de situatie waarin je nu zit, verandert je gerichtheid. Verandert je hartsgesteldheid. Je dag wordt lichter als je gaat zoeken naar kleine dingen waarvan je kunt genieten, alleen of samen met je partner. Koester die momenten en denk er aan wanneer het even moeilijk is.

Share with:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.