Mag je een vrouw vragen naar haar kinderwens?

 

Onlangs interviewde TV presentatrice Bridget Maasland de succesvolle actrice Katja Herbers, al vrij vlot in het gesprek bekoelde de sfeer flink doordat Bridget een persoonlijke vraag stelde waar de actrice duidelijk niet van gediend was.

Bridget: “Jouw vriend woont in Australië. Lastig, want ik begreep dat je graag kinderen wil.” Katja reageerde als door een wesp gestoken. Ze haalde diep adem en zei: “Weet je wat ik dus vind? Dat je als vrouw de andere vrouw niet mag vragen over kinderen. Ik ga het even heel goed uitleggen voor de kijkers thuis. Het is natuurlijk vervelend als je boven de dertig bent, en er altijd maar wordt gevraagd: ‘Wil je kinderen? Wil je zwanger worden?’ Wie weet is iemand al vijf jaar bezig met ivf en is het een heel emotioneel en ingewikkeld proces.”

Onbedoeld kwetsend

Ik zeg niet dat je als vrouw deze vraag niet aan een andere vrouw (of man!) mag stellen. Maar je weet inderdaad niet welk verhaal er achter een persoon schuil gaat. Het is vaak geen kwade opzet van iemand, bedoeld om te kwetsen, maar het gebeurt zó snel. Net zoals er regelmatig (nieuwsgierig maar goed bedoeld) aan een goede (single) vriendin van mij gevraagd wordt of ze ook een man of vriend heeft. Dat doet ook steeds een beetje pijn omdat het verlangen er wél is. Of bij echtparen die één kindje hebben gekregen maar waarbij het (nog) niet lukt om een tweede te krijgen. Ook dan doet de vraag: “En, wanneer komt de tweede?” altijd pijn.

Wees dus voorzichtig of, hoe en wanneer je dit soort vragen stelt! Ga er niet vanuit dat het bij iedereen even goed gaat en toon begrip als je een negatieve of afwerende reactie krijgt.

Lees ook:

https://www.lindanieuws.nl/nieuws/interview/ook-jennifer-30-is-het-zat-dat-ze-gevraagd-wordt-naar-haar-kinderwens/

Ongewenste kinderloosheid; er gaat een wereld achter schuil. Blijf via de website, Instagram  en Facebook op de hoogte.

Share with:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.