Je droom opgeven

Nadat ik vanmorgen in alle rust wat tijd met God, in zijn woord en in gebed had doorgebracht stapte ik onder de douche. Voor de verandering had ik een muziekje opgezet vanuit een playlist op Spotify. En terwijl ik mijn haar aan het drogen was werd ik geraakt door de tekst van de song “Trust in You” van Lauren Daigle. Een lied wat ik al veel vaker heb gehoord en deze keer leek het wel alsof ik het voor het eerste hoorde. Wat een diepe teksten, wat een doorleefde vragen of pijn spreekt hier doorheen. Wat een rotsvast vertrouwen op God.

De Nederlandse vertaling van het eerste gedeelte is:

Het opgeven van elk van mijn dromen
Ik leg ze stuk voor stuk aan Uw voeten neer
Elk moment van mijn zoektocht
Verandert nooit wat U ziet
Ik probeer deze oorlog te winnen
Ik belijd, mijn handen zijn moe, ik heb Uw rust nodig
Machtige krijger, koning van de strijd
Het maakt niet uit waarmee ik geconfronteerd wordt, 
U staat naast mij.

Wanneer U de bergen niet verplaatst
heb ik U nodig om te bewegen
Wanneer U het water niet splijt
waar ik doorheen wil lopen,
Wanneer U de antwoorden niet geeft
terwijl ik het uitroep tot U,
Zal ik vertrouwen, zal ik vertrouwen,
zal ik vertrouwen in U.

 

Herkenbaar

Ik herken waarover ze zingt. Het moment dat je ontdekt en moet erkennen dat je omstandigheden niet gaan veranderen. In mijn en ons geval, dat het zo gewenste kindje er niet gaat komen. Het moment dat je moet erkennen, OK Heer, als deze omstandigheden dan zo zijn, als deze bergen dan niet gaan wijken, geeft U mij dan de kracht om in beweging te komen. Ik weet niet hoe het moet, of hoe ik hierin verder kan, maar ondanks dat vertrouw ik op U, dat U hierin bij mij bent.

Geloof

In dat soort omstandigheden blijkt de kracht van je geloof. Blijkt de kracht van God! Hij kan zoveel meer dan wij bidden of beseffen. Hij ziet zoveel verder dan wij met onze beperkte menselijke ogen kunnen zien. Hij overziet het begin en het einde. Hij is trouw! En door je daar aan vast te houden lukt het om uiteindelijk vreugde te vinden in je omstandigheden en door al je omstandigheden heen.

In Hebreeen 11 staat:

“Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien.(vs1)  (…) Zonder geloof is het onmogelijk God vreugde te geven; wie hem wil naderen moet immers geloven dat hij bestaat, en wie hem zoekt zal door hem worden beloond. (vs6)”

En wie hem zoekt zal door hem worden beloond…..

Wat een belofte. Niet zal misschien of als dan…. Nee, wie hem zoekt, zal door hem worden beloond. Dat is de belofte waarop je mag gaan staan. Dat is de belofte waarop ik sta. Waarop ik mij beroep als ik me kwetsbaar voel in mijn pijn en gemis. God gaat mij belonen. Hoe, wanneer en waarmee, dat maakt niet uit. Ik vertrouw Hem, want Hij is trouw!

 

 

Vertaling songtekst Trust in You by Lauren Daigle

Share with:


Geplaatst in: Blog

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.