couple holding hands

Als een zwangerschap lang op zich laat wachten

Als je als stel een verlangen hebt naar een kind, praat je daar in de meeste gevallen vooral met z’n tweeën over. Maar wat nou als een zwangerschap lang op zich laat wachten? Of als je als koppel te horen krijgt dat er een probleem is met de vruchtbaarheid van één of beide partners? Verschillende emoties buitelen over elkaar heen en vaak reageer je er als man en vrouw heel verschillend op.

Drie tips

Drie korte tips om in deze periode goed met elkaar verbonden te blijven:

Praat

Het (nog) niet krijgen van kinderen is een individueel probleem én een gezamenlijk probleem. Vrouwen gaan hierin anders met hun emoties om dan mannen. Vertel elkaar wat je nodig hebt en geef elkaar de ruimte om hier op je eigen manier mee om te gaan. Als vrouw heb je vaak meer behoefte om te praten: zoek hiervoor ruimte bij een goede vriendin. Informeer je intieme kring van vrienden en familie waar jullie doorheen gaan en vraag om begrip en gebed.

Pauzeer

Soms kan het bezig zijn met het vervullen van je kinderwens al je gedachten en energie opslokken. Dan is het goed om een pauze periode in te lassen. Even op adem komen, je gevoelens en gedachten onder de loep nemen. Checken of je nog verbonden bent met je partner en met God. Tijd nemen om te genieten van dingen die je allebei leuk vindt om te doen, genieten van intimiteit en seks zonder druk. Ontdek hoe het staat met je grenzen en energie om vandaaruit samen te kiezen of en hoe je verder gaat.

Pray

Blijf al je angsten, onzekerheid, verdriet en zorgen bij God neerleggen. Roep het uit naar Hem. God zegt in zijn woord: “Weest in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en smeking met dankzegging bekend worden bij God.  En de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten behoeden in Christus Jezus.” (Filipenzen 4:6-9) Blijf hem danken voor alle kleine en goede dingen in je leven. Vertrouw op Hem dat Hij je Zijn vrede zàl geven in welke vorm dan ook.

In Eva 10, het decembernummer van Eva, vertel ik (Jorien) mijn hele verhaal.                                  Een gratis proefnummer van Eva aanvragen? Dat kan hier.

Dit artikel is ook terug te vinden op de website van Eva

printscreen online artikel eva

 

Share with:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.